Alpha kurzus


A teljesen ingyenes kurzus hetenkénti összejövetelek keretében kötetlen étkezést, előadást és kiscsoportos megbeszélést foglal magában; a keresztény hit alapjait felölelő 7 előadásból és egy csendes hétvégéből áll, melyekre 7 hét alatt kerül sor. A sorozatot minden alkalommal ünnepi vacsora zárja le, amely során a kurzust elvégzők nyomban meghívhatják barátaikat, ismerőseiket a következőre.

Az Alpha a Holy Trinity Bromptonból (HTB) – anglikán közösség a londoni egyházkerületben – indult el több mint húsz évvel ezelőtt. Ma már a világ 163 országában, minden társadalmi, etnikai és gazdasági körben: börtönökben, diákok és fiatalok között, vidéken és városban, gazdag és szegény közösségekben működik. Az Alpha célja úgy bemutatni a keresztény hit alapigazságait, hogy minden jelentősebb keresztény felekezet hívei felsorakozzanak mögé. Világszerte több mint 44.000 kurzus működik, és több mint 14 millióan végezték már el. Az első Alpha kurzus Magyarországon 1998-ban volt.

Az Alpha alkalomnak három fő része van:
1.) Vacsora
Minden alkalom közös étkezéssel kezdődik, amely egy jó lehetőség arra, hogy megismerjük egymást.
2.) Előadás
A közös étkezést követően minden héten egy újabb témát ismerhetnek meg a jelenlévők.
3.) Megbeszélés
Minden előadás után kis csoportokban megvitatjuk és átbeszéljük az aznap esti témát, feltesszük kérdéseinket és elmondjuk véleményünket. Figyelj, tanulj, beszéld meg, fedezd fel és kérdezz bármit! Az Alpha kurzuson nincs sem túl egyszerű, sem túl ellenséges kérdés!

Témáink:
  1. Kicsoda Jézus?
  2. Miért halt meg Jézus?
  3. Hogyan lehetek biztos a hitemben?
  4. Miért és hogyan olvassam a Bibliát?
  5. Miért és hogyan imádkozzak?
  6. Isten ma is gyógyít?
  7. Mi az egyház?


Jelentkezni személyesen, vagy a címen lehet.